Home Overzicht Extra politieagenten voor IJburg, politiebureau open over twee jaar

Extra politieagenten voor IJburg, politiebureau open over twee jaar

2

In verband met een toename van straatroven op IJburg zet de politie op IJburg extra agenten in. Dat antwoordt stadsdeelbestuurder Maarten Poorter op vragen van stadsdeelcommissielid Bas van Vliet (Méérbelangen). Minderjarige daders beroofden minderjarige slachtoffers van Iphones en Earpods. Volgens Poorter zijn er verschillende maatregelen genomen, maar een politiebureau komt er pas over twee jaar.

Zichtbaarheid van de politie in de wijk heeft nu prioriteit. Een politiepost voorkomt volgens de stadsdeelbestuurder geen straatroof. ‘Politieagenten op straat wel, hebben een preventieve werking en kunnen snel optreden als het toch misgaat. Er zijn afgelopen weken zijn gelukkig ook diverse aanhoudingen verricht. Het openhouden van politiebureaus kost capaciteit die we graag op straat zien.’

Een politiebureau voor IJburg staat al jaren in de planning, maar is vertraagd. Nu kunnen bewoners van IJburg en Zeeburgereiland iedere dag tot 22.00 uur terecht bij het bureau in de Balistraat in de Indische Buurt. Op Zeeburgereiland wordt een nieuw politiebureau gebouwd dat een centrale plek moet worden in het inzetgebied van het basisteam van politie voor Indische Buurt, Oostelijk Havengebied en IJburg/Zeeburgereiland. De bouw hiervan moet nog starten en naar verwachting is dit bureau over twee jaar gerealiseerd.

2 REACTIES