Home Lezen en schrijven Literaire talkshow ‘Hardcover’ ontvangt Henri Beunders en zijn ‘Optocht der tattoos’

Literaire talkshow ‘Hardcover’ ontvangt Henri Beunders en zijn ‘Optocht der tattoos’

0

In de serie Hardcover in het Plein Theater kun je naar aanleiding van nieuwe publicaties van non-fictie boeken in gesprek met hedendaagse schrijvers en in debat met het publiek over brandende thema’s. De zevende editie staat in het teken van het nieuwste boek van Henri Beunders: Optocht der tattoos. Van ‘beginners’-tattoo tot extreme lichaamsversiering; achter tatoeages zit vaak een heel verhaal.

Hoogleraar Henri Beunders geeft met een presentie zijn visie op de explosieve groei van de tattoo in de afgelopen halve eeuw en Jaap van Straalen van online tv Parmando gaat met de auteur in gesprek. Daarnaast is er ruimte voor discussie met het publiek, kun je ter plekke het boek aanschaffen, laten signeren én een tatoeage laten zetten.

De eeuwenoude tattoo is bezig aan een ware triomftocht door de westerse wereld. Vroeger het handelsmerk van de zeeman of de rebel en sporadisch zichtbaar, nu mateloos populair in alle lagen van de bevolking. Henri Beunders geeft in zijn  boek Optocht der tattoos zijn visie op de explosieve groei van de tattoo in de afgelopen halve eeuw. Hij duikt in de wereld van de ‘getekende mens’, onderzoekt motieven en duidt ontwikkelingen. Van beginnerstattoo tot extreme lichaamsversiering: tattoos weerspiegelen de behoefte aan bevestiging van de identiteit. Ze drukken het verlangen uit om het eigen verhaal te vertellen. Het verhaal van bevrijding en vreugde, rouw, trauma’s, blijvende herinneringen. Maar ook van spijt en verslaving.

Henri Beunders studeerde geschiedenis en werkte als buitenlandredacteur voor het NRC Handelsblad. Ten tijde van de val van de muur was hij correspondent in Berlijn.

Hardcover met Henri Beunders op woensdag 26 februari om 20.30 uur In het Plein Theater.

Check plein-theater.nl