Home Overzicht Festival over vrouwelijk genot start tijdens Museumnacht bij Mediamatic

Festival over vrouwelijk genot start tijdens Museumnacht bij Mediamatic

0

De laatste jaren is er een groeiende aandacht van jonge cultuurmakers en onderzoekers voor de vrouwelijke seksualiteit. Tijdens de museumnacht start bij Mediamatic het Beftivalr over vrouwelijk seksueel genot met film, perfomances en kunst.

Meer dan dertig kunstenaars en wetenschappers werken aan festival mee. Klim in de orgasmemachine van Eva Schippers, geïnspireerd door de orgasmatron van Woody Allen en de excessive machine in Barbarella. Bert Sliggers toont door te vouwen, duwen en trekken zijn papieren verzameling DIYporno voor de analfabeet. Er kan worden meegedaan met de bef wetenschapsquiz van Anna Gimbrere. Ook is er erotische live painting, spoken word en zijn er pop-up exposities en interactieve installaties: een lik-plek voor mannen, sextoys als de glijbaan en wipkip. Bezoekers kunnen schaamteloze sieraden maken en hun tong laten lezen om hun seksuele toekomst te voorspellen. In een ritueel van Bebe Melkor-Kadior kun je gender worden afgegeven.

In de week na de Museumnacht is er een uitgebreid programma met onder andere lezingen over de culturele betekenis van het beffen door seksuoloog Clarissa Smith en een lezing door journalist Raymond van den Boogaard over zijn obsessie; het fameuze schilderij l’Origine du monde. Ook is er een diner met beffragmenten uit speelfilms en toepasselijke gerechten.

Beftival opent op de Museumnacht op 6 november van 19.00 tot 24.00 uur in Mediamatic, Dijksgracht 6. Het programma loopt erna door tot 13 november in Mediamatic, Sexyland World, Noordwal en Artbar Kippy