Home IJburg Fietsknooppunt Nesciobrug wordt veiliger

Fietsknooppunt Nesciobrug wordt veiliger

0

Het aantal fietsers door het Diemerpark zal de komende jaren groeien. De aansluiting bij de Nesciobrug van het Dick Hilleniuspad op de Diemerzeedijk wordt daarom veiliger gemaakt. Straks ligt deze drukke aansluiting in het verlengde van de op- en afrit van de Nesciobrug. Fietsers steken dan direct van de brug de Diemerzeedijk over en hoeven niet langer een stukje over de dijk te rijden. Dit wordt ook de doorgaande route voor fietsers.

De werkzaamheden beginnen midden juli, na het broedseizoen van de vogels. Tijdens het broedseizoen mogen er geen werkzaamheden rondom het Nescioknooppunt plaatsvinden. Broedende vogels hebben daar dan rust nodig. Er broeden ongeveer 60 soorten vogels in het Diemerpark. Ook bijzondere en bedreigde vogels, zoals de nachtegaal, de spotvogel, de snor, matkop en dodaars.

Een ecoloog bepaalt of het broedseizoen voorbij is en dan kunnen de werkzaamheden beginnen. Dat zal na midden juli zijn. Het transformatorhuisje bij het knooppunt wordt al op 29 februari verwijderd