Deze zomer strijden atleten van over de hele wereld in Parijs om de Olympische medailles. In Het Scheepvaartmuseum kunnen (water)sportliefhebbers tijdens ‘Iconen op het water’ de finalewedstrijden van het kanoën, roeien en zeilen live op groot scherm volgen. Ook kun je wedstrijdboten bekijken op het Open Plein van het museum.

Het Scheepvaartmuseum organiseert deze zomer ‘Iconen op het water’. In dit programma wordt de rijke traditie van de Nederlandse watersport gevierd. Dat gebeurt samen met het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV) en de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB).

Volg onze watersporters op weg naar goud

De finalewedstrijden en medailleraces van het kanoën, roeien en zeilen worden van 27 juli tot en met 3 augustus en van 5 tot en met 9 augustus uitgezonden. Je kunt samen met andere fans op groot scherm van deze wedstrijden komen genieten. Het is een unieke kans om onze watersporters aan te moedigen op een plek vol maritieme geschiedenis.

Tijdens ‘Iconen op het water’ wordt op het Open Plein van Het Scheepvaartmuseum van elke discipline een zeilboot, kite- of windsurfplank, kano en roeiboot tentoongesteld. Deze zijn identiek zijn aan de exemplaren die in de finales worden gebruikt.

BNR Nieuwsradio maakt tijdens ‘Iconen op het water’ live radio-uitzendingen in het museum. Van maandag tot en met vrijdag wordt er dagelijks tussen 15.00 en 16.00 uur een live radioprogramma uitgezonden vanaf het Open Plein. Bezoekers zijn van harte welkom om mee te kijken en luisteren bij deze uitzendingen.

De toegang tot het Open Plein en het bekijken van de wedstrijden is gratis. Meld je vooraf aan via de website van Het Scheepvaartmuseum, want er is beperkt plek. Als bezoeker van ‘Iconen op het water’ kun je voor de speciale prijs van € 5,00 het hele museum bezoeken.