Floorball verovert jeugd van Oost

0

Neem lichtgewicht kunststof materiaal, een sporthal met boarding en eenvoudige regels en je hebt floorball: de snelste teamsport ter wereld. Het lijkt op ijshockey, maar dan in een sportzaal. In Oost wordt floorball gespeeld in de sportzaal van het Montessori College Oost en in de Oostenburgersporthal.

Hester Aalberts en videomaker lyk burggraaff van oo-tv gingen naar het Montessori College Oosten ontdekten hoe enthousiast de jeugdspelers van Amsterdam Agents zijn.

Floorball speel je met sportschoenen, kunststof sticks en een zachte plastic ‘gaten’-bal. Het spel heeft maar weinig regels. Daardoor kan iedereen al meteen een aardig partijtje meespelen.

Een team bestaat uit vijf veldspelers en een keeper. Floorball speel je met herenteams, damesteams, maar soms ook gemengd. De jeugd speelt gemengd met drie veldspelers en een keeper. Een team heeft meestal een flinke voorraad reservespelers, die continu mogen doorwisselen. Dankzij de boarding en de eenvoudige regels zijn er weinig onderbrekingen. Uniek is vooral ook de keeper: die zit op zijn knieën en heeft geen stick. Zo kan hij het doel goed afschermen en gemakkelijker de bal vangen. In tegenstelling tot de veldspelers draagt de keeper beschermende kleding en een helm.

Check [email protected] | amsterdamfloorball.com