Home Overzicht Aanvraag rijkssubsidie Framer Framed krijgt positief advies Raad voor Cultuur

Aanvraag rijkssubsidie Framer Framed krijgt positief advies Raad voor Cultuur

0

Framer Framed is opnieuw voorgedragen voor een vierjaarlijkse rijkssubsidie. Zo luidt het advies van de Raad van Cultuur aan de Minister van OCW. Ook dit jaar werden slechts zes presentatie-instellingen in Nederland opgenomen in deze regeling. Framer Framed, dat haar expositie- en werkruimte heeft aan de Oranje-Vrijstaatkade, is een belangrijke speler in het lokale, landelijke en internationale kunstenveld.

Volgens de Raad voor Cultuur onderscheidt Framer Framed zich met internationaal toonaangevende en maatschappijkritische tentoonstellingen en met publieksparticipatie. Framer Framed heeft diversiteit en inclusie in haar werkwijze ingebed en is daarin een pionier geweest. Door de consequenties van globalisering op een artistieke manier te onderzoeken, is zij van grote waarde voor het landelijke en stedelijke bestel.

Framer Framed begon in 2009 als een reizend programma van lezingen en debatten langs musea en erfgoedinstellingen, om de rol van culturele instituties in een globaliserende samenleving te onderzoeken. Het debat vroeg om een ander soort instelling. In 2010 werd de stichting Framer Framed opgericht. Mei 2014 opende Framer Framed de deuren van een nieuwe presentatie instelling in Noord aan de oever van het IJ. Nu zes jaar later is Framer Framed een belangrijke speler in het lokale, landelijke en internationale kunstenveld.

In september 2018 opende Framer Framed Werkplaats Molenwijk in Noord. Vorig jaar betrok Framer Framed de mooie locatie aan de Oranje-Vrijstaatkade, waar eerder het CBK was gehuisvest.

De huidige expositie On the Nature of Botanical Gardens, gecureerd door Sadiah Boonstra, is sinds 2 juni weer te bezichtigen. Wel met aangepaste openingstijden in verband met corona: dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.