Home Overzicht Future Food laat ons voedsel van de toekomst zien

Future Food laat ons voedsel van de toekomst zien

0

Welke uitdagingen en oplossingen zijn er om iedereen blijvend van goed voedsel te voorzien met nieuwe technologieën als 3D-geprint voedsel, boodschappen doen met een VR-bril. Je kunt er ook insectensnacks proeven. Het is tot en met 14 augustus live te beleven op de pop-up expo Future Food in de foyer van het KIT Theater aan de Linnaeusstraat.

‘Met deze expo willen we laten zien wat de uitdagingen zijn om ook in de toekomst iedereen te voorzien van gezond en smakelijk voedsel’, zegt Olivier Francescangeli, van LocaLeaves. ‘We laten voedseltechnologieën zien waaraan nu wordt gewerkt, en die je de komende tien jaar in je dagelijkse leven kunt verwachten.’ Je kunt op de expo kunnen zelf aangeven hoe je denkt over je voedsel in de toekomst, en wat je zelf graag, of juist niet, op je bord zou willen zien.

De Future Food expo maakt deel uit van een onderzoeksproject dat in kaart brengt hoe inwoners van steden, waaronder Amsterdam, de toekomst van voedsel zien, en wat hun mening is over toekomstige voedseltechnologieën. Jake Blok en Olivier Francescangeli willen met de stichting mensen bewust maken van de uitdagingen voor onze voedselvoorziening, en begint projecten die gezond en duurzaam voedsel voor iedereen bereikbaar maken.

Iedereen is welkom in het KIT Theater, ingang Linnaeusstraat 2A op donderdagen en vrijdagen van 12.00 tot 18.00 uur, en in het weekeinde van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis.