Home Overzicht Ga mee op expeditie langs de zes tofste daken van Oost

Ga mee op expeditie langs de zes tofste daken van Oost

0

Op zaterdag 3 september kun je hoppen van dak naar dak op zes grote gebouwen in Oost. Op elk dak is hoogstaand programma: van live muziek en karaoke tot silent disco. Tussendoor vind je inspiratie in spoken word, een duurzame pubquiz, tastings en meer. En dan hebben we het nog niet eens over de relaxte sfeer en mooie uitzichten. Er is geen vaste route, dus ga er lekker op uit.

Als het aan ROEF ligt wordt het Amsterdamse daklandschap het grootste publieke rooftop park van Nederland, waar je via luchtbruggen van dak, naar dak, naar dak wandelt. Benutte daken bieden kansen bij klimaatadaptatie, duurzame energiebehoefte én drukte in de stad. Je kunt met ROEF het dak op en alvast ervaren dat  het onontgonnen Amsterdamse daklandschap maar liefst 12 km² groot is. Dat is ruim 25 keer zo groot als het Vondelpark.

Op het dak van Capital C

Deze locatie is een (regelmatig) bezoekje waard. Op de plek waar ooit diamanten werden verhandeld, vind je nu een creatieve hub met imposante lichtkoepel als dak. Deze koepel is niet alleen prachtig, maar heeft ook geïntegreerde zonnecellen die energie opwekken en het zorgt year round voor de perfecte temperatuur. Het groene dak ernaast fungeert als een regenwaterbuffer en verhoogt de biodiversiteit, filtert fijnstof uit de lucht en houdt CO2 vast.

Tijdens de expeditie laat het Braziliaanse ritme van Roda Da Holanda Capital C bruisen. Bij Roda da Holanda ga je op in de opzwepende ritmes en melancholische klanken van de samba. Live muziek in een intieme setting: de muzikanten zitten aan tafel en het publiek verzamelt zich eromheen. Je kunt niets anders dan meedoen. Dansen, lachen, zingen, whatever. Voor je het weet sta je midden in de muziek… en bén jij de muziek.

Op het dak van ZOKU

Zoku is een van de mooiste daken van de stad en mag niet ontbreken bij de ROEF Expeditie. Op de bovenste verdieping van het pand vind je de welbekende kas vol planten met aan beide zijden groene dakterrassen. Een dakterras verder (achter het relaxte café) sta je oog in oog met de Magere Brug.

Amsterdam Music Project brengt live muziek naar het dak.

Op het dak van het Volkshotel

Bovenop het immer bruisende Volkshotel is alles zen. Er staan hottubs en sauna’s voor je klaar. Meestal alleen binnen handbereik van hotelgasten en broedplaats geluksvogels, maar nu ook voor iedereen op ROEF expeditie. Met lekker uitzicht, bar en kleedkamer. Dus vergeet je zwemkleding niet.

Vanuit de hottub of vanaf de bar aanschouw je een literair programma. Daarover later meer!

Op het dak van The Student Hotel (City)

Bij The Student Hotel heb je een ver-ver-vergezicht van jewelste. Als onderdeel van de ROEF expeditie mag je namelijk stijgen tot de 13e(!) verdieping. Bij de co-working ruimte loopt een balkon (bijna) helemaal rondom. Laat je trouwens niet misleiden door de naam: naast een hotel is The Student Hotel ook een ware hub voor co-living en co-working voor creatievelingen, studenten, locals en reizigers.

Op het dak van Hotel Casa

GAPP is de groene biertuin op het dak van Hotel Casa, vlakbij het Amstelstation en de Ringdijk. Hoog boven de bruisende stad heb je écht een prachtig uitzicht, aangevuld door een bierkaart waar je U tegen zegt. Of gap, dat mag ook. Hoe dan ook, neem al je gappies mee naar het groen op de 8ste verdieping. Drankje, comfort food… wat wil je nog meer?

Nou bijvoorbeeld… live muziek? Tuurlijk. Amsterdam Music Project has your back.

Op het dak van Spaces Amstel

Dat Spaces (co)working op niveau aanbiedt is wel bekend, maar wist je dat er op het pand vlakbij de Amstel een dakterras op je wacht? Loop via het lichte atrium (hoi, dak met zonnepanelen!) naar de liften en stijg op. Uitzicht, check. Let’s dance.

Bij Spaces Amstel duikt tijdens de ROEF expeditie plots een DJ set op en gaan we los in de silent disco.

tickets→ 15.00 euro