Home Overzicht Urban Sportweek op twee prachtige Urban Sports locaties

Urban Sportweek op twee prachtige Urban Sports locaties

0

Op donderdag 18 augustus start de vijfde editie van de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). De Urban Sports Week is in Nederland hét podium waarop urban sporters hun skills laten zien. In Oost kunnen kinderen en jongeren aan activiteiten meedoen op de Urban Sport Zone Zeeburgereiland en op de Flevopark Vert Ramp onder de Amsterdamse Brug. De Urban Sports Week duurt tot en met 28 augustus.

Foto Will de Jong

Deze week komen urban sports, lifestyle en cultuur samen. Urban topsporters laten aan een groot publiek hun skills laten zien. De Urban Sports Week Amsterdam is ook een hoogtepunt voor de urban sportcommunities in de stad. In Oost hebben we twee prachtige urban sport locaties. De grootste betongesmeerde skatebaan van Nederland: de Urban Sport Zone Zeeburgereiland. En de Flevopark Vert Ramp onder de Amsterdamse Brug, die net voor de zomer vernieuwd is.

Skaten op de Flevopark Vert ramp

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus van 11.00 tot 13.00 uur is er bij de Flevopark Vert ramp onder de Amsterdamse Brug de Vert Ramp Jam met gratis vert-clinics voor alle leeftijden. Ervaar hoe het is om in een vert ramp (grote halfpipe) te skaten. Skateboards en beschermers zijn beschikbaar. Kom langs en krijg tips van ervaren skaters.

Activiteiten op de Urban Sport Zone 

Op de Urban Sport Zone op het Zeeburgereiland zijn er op zondag 21 augustus van 10.00 tot 17.00 uur WCMX (rolstoel skaten) workshops en een competitie. Het is een wheelchair skills event voor rolstoelgebruikers om kennis te maken met het skatepark en rolstoel skills. Er zijn workshops basisvaardigheden met de rolstoel, WCMX en een wedstrijd WCMX met internationale deelnemers. Start van het evenement rond 11.00 uur.

In de Urban Sport Zone zijn er woensdag 24 aug 10.00 tot 13.00 uur Skateboard Clinics en Inline skate Clinics. De donderdag erop
zijn er van  10.00 tot 13.00 uur 3×3 Basketball Clinic. Van 14.00 tot 18.00 uur is er de Panna KO Voorronde Oost, 1 tegen 1 Panna Voetbal Toernooi in kooien (open inschrijving, vrije inloop). De winnaar plaatst zich voor de finale op 28 augustus in Zuidoost.

Check uswa.nl/oost