Home Kunst Galerie P/////AKT verhuisd, opent met installatie van Brigitte Louter

Galerie P/////AKT verhuisd, opent met installatie van Brigitte Louter

0

Galerie P/////AKT is verhuisd naar een nieuwe ruimte met uitzicht op Pakhuis Wilhelmina en heeft na twintig jaar de deur van de locatie aan het Zeeburgerpad gesloten. De oude locatie blijft bestaan als atelierfaciliteit.

‘We zijn blij om aan te kondigen dat we nu verder gaan naar nieuwe horizonten – een kamer met uitzicht op het prachtige Pakhuis Wilhelmina. De ruimte is misschien een beetje klein in vergelijking met de oude, maar heeft alles wat we nodig hebben om in dezelfde geest verder te gaan’, laat de galerie weten. P/////AKT begint in het Groenhoedenveem 2 met een solopresentatie van Brigitte Louter.

Brigitte Louter is bereid hebben gevonden om het programma op de nieuwe locatie af te trappen. Vanaf haar residentie bij de Ateliers doet ze onderzoek naar het leven en de tijd van Daphnia, ook wel watervlooien genoemd, van waaruit ze een nieuwe reeks werken ontwikkelde. Een deel daarvan is als installatie te zien op P/////AKT.

Nieuw in het programma van P////AKT zijn de Special Cases: een reeks verzamelbare ‘dossiers’ die zowel in een archiefdoos als een downloadbare pdf komen en tekst, documentatie en materiaal bevatten met betrekking tot de omringende gedachten van de kunstenaars en de presentaties zelf.

P/////AKT biedt een platform aan uitzonderlijke, opkomende artistieke talenten, die zich onderscheiden door hun unieke en authentieke taal en in staat zijn een andere kijk te geven op het huidige denken. Ze worden gestimuleerd om nieuwe ontwikkelingen uit te werken en krijgen de kans om hun werk te presenteren aan een relevant publiek.