Home Eten&Drinken Gasten willen dat afhaalservice restaurants blijft

Gasten willen dat afhaalservice restaurants blijft

0

De protocollen zijn gemaakt, de tafels staan op anderhalve meter afstand. Allerlei ideeën over de nieuwe horeca passeerden de revue. De vraag die nauwelijks aan bod kwam, ging over over de hoofdpersonen van de horeca: de gasten. Een enquête van bureau Fris voor Nederlandse Horeca Ondernemers geeft een indicatie van de wensen van de gasten.

Restaurants worden het meest gemist in de coronatijd. Goede tweede zijn de cafés. 88 procent van de respondenten maakt gebruik van de afhaalservice die restaurants hebben ingesteld in de coronaperiode, 64 procent is van plan dat te blijven doen. Het is dan ook een goed idee om de afhaalmogelijkheden te behouden.

In het weekend is het vaak drukker dan op maandag en dinsdag. Meer dan de helft van de respondenten heeft er begrip voor als in het weekend hogere prijzen worden gerekend. Het invoeren van tijdvakken om de drukte te spreiden is een goed idee, een minimale besteding per tijdvak is minder acceptabel.

Maar liefst 89 procent van de respondenten houdt graag anderhalve meter afstand in een restaurant. Schermen tussen de tafels worden niet als noodzakelijk gezien, maar men heeft er geen problemen mee. Het dragen van mondkapjes en handschoenen door het personeel wordt niet als absolute noodzaak gezien, maar het wordt wel geaccepteerd. Bestellen via een app en duidelijke huisregels opstellen wordt erg op prijs gesteld. Wegwerpborden en -bestek zijn een absolute no go.

Ruim vijfhonderd mensen vulden de vragenlijst in.

Checkhttp://houseofwatt.nl/onderzoek houseofwatt.nl/onderzoek