Home Overzicht Geen circus maar kermis voor de kleintjes in Carré

Geen circus maar kermis voor de kleintjes in Carré

0

‘Super schattig, wel echt alleen voor de allerkleinste dreumesen bedoeld.’ Dat is een van de reacties op de kinderkermis die Carré midden in het theater heeft neergezet. Het weer zit echter niet mee, tenzij je met de kleintjes even uit de zon wilt zijn. Dan biedt het grote terras in de Amstel voor Carré uitkomst. Het heeft een zandstrandje.

Foto’s Paulina Renaud

Waar duizenden mensen dag in dag uit het theater bezoeken is het nu heel stil. En de inkomsten blijven uit. Maar Carré gebruikt de ruimte nuttig met een kinderkermis in de piste. Na half augustus is er daar plaats voor een klein publiek van niet meer dan vijfhonderd mensen dat de voorstellingen bezoekt. Maar nu is het theater nog open voor kleintjes van woensdag 12 tot en met 16 augustus.

Kinderen vermaken zich uitstekend met het springkussen, de draaimolen, botsautootjes en ze kunnen er spelletjes doen. De kleintjes zijn blij en tevreden in het mooie theater. Ook de kermisexploitant ziet het als een leuke manier om in deze stille tijden toch nog actief te zijn. En Carré hoopt op donaties en die inkomsten heeft het theater hard nodig. Subsidies krijgt het theater niet en moet dus helemaal op eigen financiële kracht varen.

Voor het theater ligt in de Amstel een groot terras. Van een deel van het terras is een stadsstrandje gemaakt. Leuk voor de mensen die de kinderkermis bezoeken om ook even op het terras na te genieten.