Home Overzicht Geheim van Muiderkerk eind deze maand onthuld

Geheim van Muiderkerk eind deze maand onthuld

0

Afgelopen jaar is de Muiderkerk ingrijpend verbouwd. Zaterdag 25 september wordt de ingebruikname daarvan feestelijk gevierd. Vanaf 11.30 is iedereen welkom om de geheimen van het gebouw en de kerkgemeente te ontdekken. Wie de kerktoren wil beklimmen kan zich om 11.40 en 14.00 aanmelden voor inloting.

De eerste steenlegging van de Muiderkerk was in 1892. Een eeuw later, op 31 oktober 1989, brandde de kerk vrijwel volledig af, maar de toren bleef bewaard en werd gerestaureerd. In 1997 gingen de deuren van de Muiderkerk opnieuw open. Het nieuwe gebouw werd jarenlang gedeeld met het Koninklijk Instituut voor de Tropen, in dat gedeelte wonen tegenwoordig studenten.  Sinds jaar en dag draagt de Muiderkerk in hoge mate bij aan het sociale gezicht van Oost. Onlangs was de kerkklok van de toren stadsnieuws. Die bleek twee minuten achter te lopen. Inmiddels is de tijd weer gelijk gezet.

Een koperkwartet luidt om 11.30 uur de open dag in, daarna volgt een doorlopend programma met een kunstexpositie en tentoonstelling over de geschiedenis van de Muiderkerk. De video Het geheim achter de toren onthult wat de Muiderkerk allemaal doet. Tussen 13.00 en 14.00 uur verzorgt Het Santiago Trio (cello, piano, viool) de muziek tijdens een lunch met boterhammen. Gedurende de dag treden meerdere koren op, zoals Dak- en Thuislozenkoor De Straatklinkers. Om 14.00 uur is er in een luisterpost  aandacht aan het klimaat. De middag sluit af met een borrel tussen 16.15 en 17.00 uur.

www.muiderkerk.nl