Home Eten&Drinken Verrassing voor jubilerende slager Cees de Bouter: er komt nieuwe worst van...

Verrassing voor jubilerende slager Cees de Bouter: er komt nieuwe worst van Brandt en Levie

0

Het was een grote verrassing. Slager Cees de Bouter werd gisteren overvallen door Wouter Leeuwenburg van Brandt en Levie worstmakers en Tim van der Molen, chef van Restaurant Coulisse. De slagerij van Cees op de Hogeweg bestaat deze maand 25 jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum mag Cees samen met Tim en Wouter een receptuur en de ingrediënten bedenken voor een droge worst, die Brandt en Levie gaat produceren.

De samenwerking komt er niet zomaar. Samuel Levie draaide bij Cees de Bouter ooit zijn eerste worstjes. En Tim kwam als scholier bij Cees in de slagerij werken en is nu een alom geprezen chef van het Michelin restaurant Coulisse aan de Oostenburgergracht.

In 1996 nam Cees de winkel over van slager Marco de Ridder. Het werd meteen een succes als slagerspeciaalzaak in scharrelvlees. Dat succes is volgens Cees eigenlijk heel simpel: ‘Scharrelvlees smaakt beter en is gezonder. De dieren zijn niet ingespoten met antibiotica. Scharrelvlees draagt zelfs een steentje bij aan het milieu, doordat het voer voor de dieren geen bestrijdingsmiddelen en chemicaliën bevat. Bovendien hebben de beesten voor ze bij ons in de vitrine komen een prachtig en rijk leven gehad.’