Home Nieuws Gemeenteraad wil minder toeristische prullaria op Waterlooplein

Gemeenteraad wil minder toeristische prullaria op Waterlooplein

0

Het Waterlooplein ondergaat een stevige verandering. Voor stadsdeel Centrum is ‘Hergebruik’ daarbij het centrale thema waarmee vernieuwde Waterloopleinmarkt een volle en aantrekkelijke markt wordt voor een brede groep bewoners en bezoekers. Bezoekers ervaren er de sfeer van een vintagemarkt en kunnen spullen op de kop tikken die ze in winkels niet zo gauw tegenkomen.

Op de Amsterdamse markten en in de hele binnenstad wil de gemeenteraad minder aanbod dat uitsluitend op toeristen gericht is. Als de Waterloopleinmarkt het thema ‘Hergebruik’ krijgt, dan moeten de toeristische souvenirs die er nu nog worden aangeboden op termijn plaatsmaken voor andere producten. In de uitgangspunten staat bijvoorbeeld wat een toeristisch product is en wat niet, en hoe snel we dit aanbod willen verminderen.

Het thema ‘Hergebruik’ sluit volgens het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum goed aan op veel van het huidige aanbod, met het karakter van een vlooienmarkt. Het verbindt traditie en vernieuwing van het Waterlooplein. Maar het biedt ook kansen voor nieuwe producten, zoals tassen gemaakt van oude zeilen. En natuurlijk vintage kleding en theaterkostuums voor een originele uitdossing.

Antiek en curiosa, vintage, maar ook nieuwe spullen van oude materialen. Dat zou het aanbod kunnen zijn op de vernieuwde Waterloopleinmarkt, een aantrekkelijke markt voor een brede groep bewoners en bezoekers. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum stelt hergebruik voor als centraal thema. Maar heb je een ander goed idee, of denk je graag mee over de verdere invulling ervan? Tot en met 3 september kunt u reageren op de plannen.

Check amsterdam.nl/marktwaterlooplein