Home Dwars nieuws Grachtenfestival Mariotteplein

Grachtenfestival Mariotteplein

0

Op het nieuwe kunstgras van de Mariotteplein-speeltuin speelde in het kader van het Grachtenfestival 2022 op een mooie dinsdagmiddag in augustus een heel bijzonder ensemble: het Gandaya Kwartet. Vier jonge musici vormden dit kwartet.

Jan Dijk

Er was een muzikant die verschillende fluiten bespeelde, soms twee tegelijk. Er was een gitarist. De derde was een djembéspeler die ook zelf ritmische klanken uitend een twistgesprek imiteerde. Tot slot was er een slagwerker met bijvoorbeeld een rij sleuteltjes waar hij zijn vinger langs liet glijden en een verzameling koebellen. Het optreden was gratis. Alles was Braziliaans. Wat een buitenkans voor de buurt.

Toen ik de eerste keer het Grachtenfestival op mijn pc aanklikte las ik gelijk: Mariotteplein. Zo ben je snel op de hoogte. Ik kwam goed op tijd om verzekerd te zijn van een zitplaats. Het zal best druk worden, dacht ik.

Bijna was ik de eerste. Je snapt de mensen niet. Zo bijzonder en zo vlakbij! Maar geleidelijk werd het redelijk druk en geanimeerd. Wat een heerlijke muziek. In de nieuwe tuinkiosk was zelfs iets lekkers te halen.

Halverwege kwam er nog een gast mee spelen: blokfluitist Ivan Vendemiatti. Een lekkere Braziliaanse medley besloot het concert. De musici waren ongelooflijk dankbaar voor het fijne concert. De organisatie was laaiend enthousiast. En het publiek had van prachtige muziek genoten. Volgend jaar weer.