Home IJburg Groen licht voor bestemmingsplan Strandeiland

Groen licht voor bestemmingsplan Strandeiland

0

De Raad van State heeft groen licht gegeven voor het bestemmingsplan van het Strandeiland. De Vereniging Vrienden van het Diemerpark/Hou Diemerpark Groen is het niet eens met het bestemmingsplan en ging hiertegen in beroep bij de Raad van State. Bezwaren over een tekort aan sportvelden in het ontwerp van het nieuwe eiland zijn door dit college ongegrond verklaard.

Omdat er een groot aantal woningen worden gebouwd op het Strandeiland, moet de gemeente ook voorzien in een bepaald aantal sportvelden. De gemeente wil volgens Vrienden van het Diemerpark op Strandeiland en Buiteneiland alleen ruimte bieden aan sportvelden die nodig zijn om te voldoen aan de behoefte van de bewoners van IJburg tweede fase.

Als gevolg daarvan zou het tekort aan sportvelden voor de bewoners van IJburg eerste fase in stand worden gehouden. De vereniging vreest dat de bestaande sportvelden in het Diemerpark hierdoor zullen worden uitgebreid, terwijl dit volgens haar om diverse redenen niet mogelijk is. De Raad van State is het daar niet mee eens. Er wordt in voldoende sportvelden voorzien op het nog op te spuiten Buiteneiland.

Strandeiland maakt deel uit van de wijk IJburg. De kunstmatige eilandengroep ligt aan de zuidwestelijke rand van het IJmeer. Strandeiland komt te liggen ten noordoosten van de al bestaande eilanden van IJburg: Steigereiland, Rieteiland, Haveneiland (allemaal IJburg eerste fase) en Centrumeiland.