Home Overzicht Groene toekomst voor Wibautstraat 

Groene toekomst voor Wibautstraat 

0

De Wibautstraat zal in 2025, als Amsterdam zijn 750-jarig bestaan viert, getransformeerd zijn tot park.

De drukke vierbaansweg wordt sinds jaar en dag als een van de lelijkste plekken in de stad beschouwd. Nabij gelegen bedrijven en instellingen zijn daarom van plan de straat om te toveren tot een groenstrook. Precies over vijf jaar, op 27 oktober 2025, moet het project zijn voltooid en wordt het als geschenk aan de stad gegeven, die dan precies 750 jaar bestaat.

De Wibautstraat zal niet veranderen in een Vondelpark. Primair is het de bedoeling dat de vergroening bijdraagt aan verduurzaming van de stad. De Wibautstraat is sinds 2015 al aan het vergroenen, zo zijn geveltuinen en dakterrassen aangelegd. En staan er bomen boven op de metrobuis. De groenstrook zal Knowledge Mile Park worden genoemd. Dit verwijst naar de bedrijven en instellingen die sinds 2014 al bij het project zijn betrokken.

In het verlengde van de vierbaans rijbaan, de Weesperstraat, staat vergroening nog in de kinderschoenen. Maart volgend jaar komt er een knip op deze route en wordt gekeken wat het effect hiervan is is op leefbaarheid en het verkeer. Rick Vermin bestuurder van stadsdeel Oost ziet het als een statement. ‘Als we dit gebied kunnen vergroenen, kan dat overal in de stad.’