Home Overzicht GroenLinks en D66 onduidelijk op Stemwijzer

GroenLinks en D66 onduidelijk op Stemwijzer

0

Eén van de stellingen op de Stemwijzer Amsterdam-Oost voor de komende gemeenteraads- en stadsdeelcommissie verkiezingen op 16 maart gaat over het Diemerpark. De stelling luidt: ‘Stadsdeel Oost moet er bij het gemeentebestuur op aandringen dat er meer sportvelden komen in het Diemerpark.’ Kees Lakerveld van de Vrienden van het Diemerpark reageert daarop.

Ieder normaal mens denkt natuurlijk dat deze stelling gaat over het huidige aantal sportvelden in het Diemerpark. Dat zijn er zes. Als je dit genoeg vindt, stem je natuurlijk tegen. Dat doen GroenLinks en D66 ook.

Maar wat zeggen ze in hun argumentatie? GroenLinks: ‘GroenLinks vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor sport in het stadsdeel. Meer groen weghalen uit het Diemerpark dan nu in de plannen staat, gaat ten koste van de natuur en is daarom niet de oplossing.’ En D66 zegt: ‘Geplande sportvelden zijn voldoende. De rest van het park zo laten om natuur ruimte te geven.’

Beide partijen spreken in hun argumentatie dus over de gepande sportvelden. Dat zijn er tien. Door zich tegen de stelling in de Stemwijzer uit te spreken, geven ze de indruk tegen uitbreiding van de huidige zes sportvelden te zijn, terwijl ze in hun toelichting zeggen dat ze tien sportvelden genoeg vinden.

Hiermee misleiden GroenLinks en D66 de argeloze gebruiker van de Stemwijzer. We vinden dit uitermate vals van deze partijen. We hebben ze dan ook om rectificatie van de voorlichting op de Stemwijzer gevraagd.

Kijk op de Stemwijzer | Meer op www.vriendenvanhetdiemerpark.nl