Home Overzicht GroenLinks komt met tien kandidaten voor de nieuwe stadsdeelcommissie Oost

GroenLinks komt met tien kandidaten voor de nieuwe stadsdeelcommissie Oost

0

Op 16 maart zijn de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Op dezelfde dag wordt ook een nieuwe stadsdeelcommissie gekozen. De afdelingen van de politieke partijen maken hun kandidaten voor de commissie bekend. Bij GroenLinks zijn tien kandidaten voorgedragen met als lijsttrekker Merel Talbi. Op de lijst staan geen verkiesbare kandidaten uit IJburg en de Watergraafsmeer.

De leden van de afdeling Oost van GroenLinks hebben de voordracht van de sollicitatiecommissie overgenomen. Het is daarbij niet tot een afspiegeling gekomen van het stadsdeel. Er staan geen verkiesbare de kandidaten op de lijst uit IJburg en de Watergraafsmeer. In die gebieden kunnen dus geen vertegenwoordigers van GroenLinks plaatsnemen.

Daphne Meijer, Maria Mos en Rick Vermin zijn lijstduwers. Het zijn kandidaten die namens de partij naar verwachting veel stemmen zullen trekken, maar op een onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst staan. Zij willen niet worden gekozen, maar ze willen wel bijdragen aan de populariteit van GroenLinks.

Dit zijn de kandidaten voor GroenLinks

1.  Merel Talbi
2.  Mustapha Nahari
3.  Imelda Tjon-Fo
4.  Dennis van Velzen
5.  Tamara Breugelmans
6.  Eelco Jacobs
7.  Michel Soomers
8.  Daphne Meijer
9.  Maria Mos
10. Rick Vermin