Home Overzicht Groenstrook in Oeverzeggestraat moet plaatsmaken voor negentig parkeerplaatsen

Groenstrook in Oeverzeggestraat moet plaatsmaken voor negentig parkeerplaatsen

0

De uitbreiding van het aantal sportvelden in het Diemerpark van zes naar tien velden heeft veel voeten in de aarde gehad. Ook de bijbehorende uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen met negentig viel bij de Vrienden van het Diemerpark slecht. Die extra plaatsen komen niet in het Diemerpark, de gemeente heeft nu de groenstrook in de Oeverzeggestraat daarvoor aangewezen. Volgens de gemeente is dit de enige geschikte plek. Bewoners zien dit niet zitten en zijn een petitie gestart.

De Oeverzeggestraat is een rustige straat die toegang geeft tot sportpark Diemerpark. Auto’s staan er niet, de bewoners parkeren hun auto in de parkeergelegenheid van het woongebouw. Tijdens sportactiviteiten komen er nogal wat auto’s door de straat om te parkeren op de parkeerplaats bij de sportvelden. Straks verdwijnt het groenstrook in de Oeverzeggestraat en wordt de straat een parkeerplaats. De buurtbewoners zijn fel tegen deze plannen. Ze vinden dat de parkeerproblematiek van een sportpark niet mag worden verplaatst naar een woonbuurt.

De bewoners zijn teleurgesteld in de gemeente die in haar eigen visie, beleid en regelgeving aangeeft veel te willen doen aan groen, klimaat, ecologie, verkeersluwheid en burgerparticipatie. De bewoners van de Oeverzeggestraat stellen echter vast dat de gemeente zonder fatsoenlijke burgerparticipatie een belangrijk groen en ecologisch gebied op IJburg wil vernietigen om een parkeerterrein aan te leggen. Elders in de stad worden parkeerplaatsen opgeheven en wordt het gebruik van de auto ontmoedigd.

De parkeerplaats bij de sportvelden in het Diemerpark.

De bewoners eisen in een petitie dat de gemeente per direct afziet van haar plannen om zonder participatie kostbare ecologische en klimaatbeheersende gebieden te vernietigen om plaats te maken voor verkeersonveilige parkeerfaciliteiten. Bestaande parkeerfaciliteiten op en rondom IJburg kunnen veel beter benut worden met smart mobility oplossingen en gekoppeld aan openbaar vervoer, vinden zij. Dan zijn er geen extra parkeerplaatsen nodig. De gemeente moet stadswijken vergroenen, niet vergrijzen.

De petitie