Home Overzicht Programma’s IBTV straks ook te zien op Salto 1

Programma’s IBTV straks ook te zien op Salto 1

0

Vanaf oktober zijn de programma’s van Indische Buurt TV (IBTV) een paar uur per week te zien zijn bij Salto. ‘De programmaredactie van Salto reageerde enthousiast op onze programma’s en nodigde ons uit’, zegt René Janssen van IBTV. Salto biedt organisaties een open platform om radio- en televisieprogramma’s te maken en uit te zenden. 

‘We zoeken altijd nieuwe platforms om de Amsterdammer mee te kunnen bereiken’, legt Janssen uit. ‘Toegang tot iedere huiskamer, on demand én lineaire programmering. Salto heeft state of the art digitale technieken, studio- en editruimte en advies- en netwerkmogelijkheden. Dat is zo ongeveer het ideaalplaatje. En Salto biedt dat allemaal.’

IBTV richt zich op sociale en culturele ontwikkelingen in Amsterdam en brengt getalenteerde podiumkunstenaars voor het voetlicht. IBTV baseert haar programma’s op bekende televisieformats en kleedt die lekker eigenwijs aan. De zender werkt cross-mediaal en on demand en maakt daarbij ook graag gebruik van wat Amsterdammers zelf graag willen laten zien.

IBTV begon als Tv-station tijdens de coronacrisis in juni 2020 met livestreams vanuit de Indische Buurt. Inmiddels zijn er meer dan negentig programma’s gemaakt en organiseerde IBTV het I AM/In Arrenmoede Festival, Internationale Vrouwendag Oost, talkshows en debatten en muziek-, poëzie- en comedyavonden.

Check https://ibtv.nl/