Iedereen kan meedoen aan de grootste spinningmarathon ooit: Spin for Life! om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Door op 23 maart op de spinningfiets te stappen bij de SportCity clubs op het Waterlooplein, de Wibautstraat en of een van de andere 25 clubs, willen de organisatoren een half miljoen euro bij elkaar fietsen voor onderzoek naar behandelingen op maat voor jongvolwassenen met kanker. Inmiddels staat er al meer dan 285.000 euro op de teller.

De organisaties willen op donderdag 23 maart duizenden mensen op de fiets krijgen om op één van de 27 deelnemende SportCity clubs 1 of 2 uur te gaan spinnen op de beats van SLAM! Iedereen kan meedoen, ook mensen die geen lid zijn van SportCity. Deelnemers staat een bijzondere ervaring te wachten, een limited edition Spin for Life goodie en een hapje en drankje. Mensen die liever een donatie doen in plaats van mee te spinnen, kunnen gemakkelijk via een Tikkie doneren.

Bij SportCity Wibautstraat doet een wel heel bijzondere Spin for Life-deelnemer mee, Jeffrey van Putten. Hij is onderzoeker bij Hartwig Medical Foundation en werkt mee aan het onderzoek dat we met Spin for Life financieren. In dit onderzoek wordt een complete DNA-analyse gedaan van de tumor van duizend jongvolwassenen om op basis hiervan een hopelijk effectiever behandelplan te bieden. Hij spint ook mee om geld op te halen voor dit belangrijke onderzoek.

Vanaf SportCity op de Wibautstraat wordt een livestream uitgezonden naar de 26 andere SportCity clubs.

Live vanuit de SLAM!-studio in Naarden wordt er van 20 tot en met donderdag 23 maart een fiets draaiende gehouden door diverse bekende gasten. Vanaf de SportCity club op de Wibautstraat wordt ook een livestream uitgezonden naar de 26 andere SportCity clubs. SLAM!-DJ Martijn La Grouw geeft op donderdag het spreekwoordelijke wiel over door vanuit Naarden naar Amsterdam te fietsen en opent daarmee officieel de grootste spinningmarathon ooit.

Dj’s die hier voor de spinners live gaan draaien zijn onder meer La Fuente, WeDamnz en Michael Amani. Tim Senders, die zelf zijn opa verloor aan kanker, is de host van het event en hij spint ook mee. Andere BN’ers die meedoen, zijn Dennis Warmerdam en Ralf Seuntjens, die het initiatief vanuit hun persoonlijke ervaring met kanker een warm hart toedragen. Het evenement is voor iedereen live te volgen via de radio en te zien op SLAM! TV (via Ziggo kanaal 603 en KPN kanaal 111).

Spin for Life wordt georganiseerd door de Stichting Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment

Meer over Spin for Life en inschrijven www.fightcancer.nl