Home Overzicht Grote Amsterdam Quiz én finales van Amsterdam 750 Pubquiz in De Nieuwe...

Grote Amsterdam Quiz én finales van Amsterdam 750 Pubquiz in De Nieuwe Kerk  

0

De Grote Amsterdam Quiz op zaterdag 29 oktober is een bijzondere editie omdat het ook de finale is voor de winnaars van de nieuwe Amsterdam 750 Pubquiz. De voorrondes worden georganiseerd in de eerste twee weken van oktober op tachtig plekken in de stad, ook in Oost. Het is een initiatief in aanloop naar de 750ste verjaardag van Amsterdam in 2025.

De grote finale die plaatsvindt in De Nieuwe Kerk wordt live uitgezonden op AT5 en gepresenteerd door Simone Weimans en Koen Kleijn, hoofdredacteur Ons Amsterdam. De prijsuitreiking is in handen van burgemeester Femke Halsema. De winnaar van De Grote Amsterdam Quiz mag zich ‘Amsterdamkenner van het Jaar 2022’ noemen en wint een reischeque ter waarde van € 1.500 mogelijk gemaakt door SRC Reizen.

De Grote Amsterdam Quiz vindt plaats in de Nieuwe Kerk in een spectaculaire setting, namelijk tijdens de tentoonstelling De Eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen. De tentoonstelling kan voorafgaand aan de quiz worden bezocht. De quiz start om 19.00 en eindigt om 21.30 uur.

De Grote Amsterdam Quiz is er voor iedereen en bestaat dit jaar uit vijftig vragen die de hele geschiedenis van de stad Amsterdam beslaan. Van de oudste vondsten in de bouwput van de Noord-Zuidlijn tot de huldiging van Ajax op het Museumplein. De vragen zijn verrassend en divers, makkelijk en moeilijk en ze bestrijken de hele stad van Ransdorp tot Ruigoord, van IJburg tot de Gaasp.

Een speciale plek is er voor de tachtig winnaars van de Amsterdam 750 pubquiz. Deze voorrondes worden op verschillende plekken in de stad georganiseerd vanaf donderdag 1 tot en met zaterdag 15 oktober.