Nieuwe woningen in het Bajes Kwartier lijken als zoete broodjes over de toonbank te gaan. Alle 75 woningen die sinds eind augustus van het zestig meter hoge woongebouw The Starling in verkoop zijn gegaan, waren binnen elf dagen in optie genomen nadat ze aan geïnteresseerden waren toegewezen. In dit woongebouw komen, verdeeld over twaalf verdiepingen, uiteenlopende woningtypes.

In woontoren The Jay werden eerder ook binnen een maand tijd bijna alle woningen verkocht. Het betreft 135 compacte 2-kamerappartementen met meerdere gezamenlijke ruimtes en voorzieningen. Noemenswaardig is dat 95 procent van de woningen in The Jay is verkocht voor een prijs onder de NHG grens, wat maakt dat vooral starters hier een woning hebben kunnen kopen.

The Starling in het Bajes Kwartier

‘Het is echt uitzonderlijk in de huidige, moeilijke markt voor nieuwbouwwoningen’, zegt Rob Lokkerbol namens Bajes Kwartier Ontwikkeling over The Starling. ‘We zien dat de consument de kwaliteiten van Bajeskwartier herkent en waardeert. Naast redenen als de diversiteit van het aanbod, duurzaamheidsambities, eigen grond en het openbare groen in Bajeskwartier, is zeker ook het feit dat de woningen al in aanbouw zijn van invloed op het verkoopsucces. Met het succes van The Starling zetten we de lijn van succesvolle verkoop door. Een mooie stimulans voor de rest van de woningen die we binnenkort gaan bouwen in Bajeskwartier.’

Naast de woongebouwen The Starling, The Jay en The Robin zijn ook The Finch (145 sociale huurwoningen) en het gebouw van Bajesdorp in aanbouw. Inmiddels zijn Hotel & Café Jansen, Brouwclub Levenslang en Middelbare school Spinoza20First al in de wijk neergestreken. Daarnaast zijn vorige week de eerste 280 sociale huurwoningen van de Alliantie opgeleverd.

De hele wijk is integraal ontworpen door een team van in totaal elf architecten. De zestien gebouwen in Bajeskwartier maken allemaal onderdeel uit van het overall Masterplan dat van de hand is van OMA architecten in samenwerking met landschapsarchitecten van LOLA Landscape en duurzaamheidsexperts van FABRICations.