Home Overzicht Handtekening onder afspraken eerste duizend woningen Strandeiland

Handtekening onder afspraken eerste duizend woningen Strandeiland

0

De gemeente en woningcorporaties zetten vrijdag handtekening onder afspraken over ontwikkeling eerste fase Strandeiland van IJburg. Het gaat om de eerste duizend sociale huurwoningen. Strandeiland wordt met 8.000 woningen – waarvan 3.200 sociale huurwoningen – een van

de grootste nieuwe stadswijken van Amsterdam. Vanaf begin 2024 start de bouw van de eerste woningen.

Op Strandeiland bouwen de drie woningcorporaties en de gemeente samen aan een inclusieve wijk voor een brede sociale doelgroep. Van jongeren, singles, (startende) stellen en senioren tot gezinnen. Ook krijgen bijzondere doelgroepen specifieke aandacht. Het maken van een nieuw stuk stad biedt nieuwe bewoners de kans om samen hun eigen buurt op te bouwen en vorm te geven.

Door de ligging aan de IJburgbaai, het lange stadsstrand en de relatie met het water, belooft Strandeiland een ontspannen woonomgeving te worden zoals we dat in Amsterdam nog niet kennen. Duurzaamheid in de bouw en in het vervoer is hier belangrijk. Op Strandeiland krijgen fietsen, elektrisch-, en openbaar vervoer voorrang. Strandeiland is straks het fietseiland van de stad. Met overal (elektrische) deelmobiliteit en groene, bijna autovrije, straten, die uitnodigen om te spelen, wandelen, fietsen en te verblijven. Op de pleinen, aan het water, op het strand en in de parken is volop ruimte om te sporten en te ontspannen.