Home Eten&Drinken Heel Oost Bakt tegen eenzaamheid

Heel Oost Bakt tegen eenzaamheid

0

Blue Monday komt eraan. Deze dag staat bekend als de meeste deprimerende dag van het jaar. En dan zitten we ook nog eens in lockdown of we zijn er net uit. Op zondag 16 januari gaan ook mensen uit Oost Amsterdam (thuis) bakken en op 17 januari bezorgen de vrijwilligers al het lekkers bij zorglocaties, instellingen in hun eigen buurt. 

‘Tijd voor taart’ dachten ze bij de vrijwilligersorganisaties Serve the City en Ympact020. ‘Veel mensen ervaren eenzaamheid in deze lastige periode, zowel jong als oud wordt getroffen door deze lockdown en daar willen we eenvoudig en coronaproof iets aan doen’

Bak-vrijwilligers kunnen iets lekkers voor een ander maken. Op zondag 16 januari kun je iets gaan bakken en Ympact020 zal ook een online bakworkshop geven waar vrijwilligers aan mee kunnen doen. Zo voelen sommige bakkers zich misschien ook even wat minder eenzaam.

Lockdown, vooral zwaar voor jongeren

Op Blue Monday, dat is op 17 januari, brengen de vrijwilligers de baksels bij een zorglocatie of daklozenlocatie bij hun in de buurt. Als vrijwilliger krijg je het adres van de organisatie. Zo kunnen Amsterdammers een lichtpuntje zijn voor een ander en heb je gelijk een leuke weekend-lockdown-activiteit met je huisgenoten, gezin of vrienden.

Sommige scholen gaan weer open, maar voor veel jongeren en studenten blijft het online les volgen. Deze groep heeft het zwaar en wil graag ook iets positiefs bijdragen. ‘Ondanks de afstand doen we het toch samen’, zegt Suus. Zij heeft al vaker online bakworkshops gegeven waar vrijwilligers aan mee kunnen doen. Suus is 15 jaar en neemt vol enthousiasme en professionaliteit anderen online mee om iets lekkers te bakken.

Wil je meer informatie of meedoen als vrijwilliger? Kijk dan op de website van Serve the City www.stcamsterdam.nl