Toch nog met een lach op het gezicht laat Annelies Buurman zien hoe stil het is op de Hogeweg. Ze is voorzitter van het Bredewegfestival en realiseert zich nog maar amper hoeveel enthousiasme, tijd en geld verloren is gegaan nu het festival is afgeblazen. Op Koningsdag schuifelen op de Bredeweg, de Hogeweg en omgeving duizenden mensen tussen koopjes, optredens, terrassen, muziek, markt en nog veel meer. Buiten is het stil tijdens het Bredewegfestival@home.

Online is er van alles te beleven tijdens het Bredewegfestival 2020. Maar dit jaar geen verlichtende lampenkappen, opwekkende lekkere hapjes en drankjes, geen dichters onder de lampenkap, geen opera op straat… Dit jaar wel met hapjes en drankjes die bij je thuis worden gebracht.

Volgend jaar is het festival terug, live op straat zoals het hoort.

De Bredeweg, hart van het festival. Dit jaar auto’s in plaats van drommen mensen. Het verschil kan niet groter.

Geen opera op straat. Intendant Godfried Jansen bevestigt dat de opera van dit jaar volgend jaar te zien is op de Bredeweg. Nu heeft hij tijd om zijn auto te verzorgen.

Ook op de Linnaeusparkweg geen feestgedruis, maar auto’s die het straatbeeld beheersen. Rust en hier en daar een festivalvlag. De mooie lampenkappen op de lantaarnpalen ontbreken.

De Linnaeuskade ieder jaar vol verrassende attracties en toeschouwers is nu al fietsvriendelijk.

Ook het Koningsmaal waarbij jaarlijks honderden buurtbewoners aanschuiven is gecanceld. Het Hogewegplein is dit jaar op Koningsdag het domein van slechts enkele kinderen.

Tot volgend jaar!

Check www.bredewegfestival.nl voor video’s en foto’s.

1 REACTIE