Home Parken en tuinen in Oost Wibautpark, parkje en gemeenschappelijke tuin

Wibautpark, parkje en gemeenschappelijke tuin

0

Het Wibautpark is een klein, bescheiden park dat is aangelegd op de groenstrook bij The Student Hotel. Het ligt ingeklemd tussen de Wibautstraat, de spoordijk en de Platanenweg. De ingang van het metrostation Wibautstraat ligt vlak bij het park. Het park is door een viaduct verbonden met de Tugelaweg.

Oost heeft prachtige parken waar veel valt te beleven. Weer of geen weer, vandaag gaan we naar het Wibautpark. Daar en in de nabije omgeving valt meer te beleven dan je zou denken. We zetten het op een rijtje.

De gemeente heeft de groenstrook veranderd in een stadsparkje waarbij naast nieuwe beplanting ook royale wandelpaden van schelpen zijn aangelegd. Het park is net als de Wibautstraat vernoemd naar architect Floor Wibaut.

Wibauttuin

De ‘Wibauttuin’ is een buurtmoestuin vlakbij het park en ligt tussen het spoortalut en de flats van de Platanenweg en is onderdeel van het Wibautpark. De tuin wordt onderhouden door buurtbewoners en is bestemd voor de direct omwonenden, vooral voor de bewoners van de kleine nabijgelegen flats zonder balkons.

Naast groente en (klein)fruit zijn er altijd veel bloemen en kruiden in de tuin; niet alleen vanwege het aantrekken van bijen en andere insecten, maar ook voor het plezier van de passerende medemens op dit drukke kruispunt.

Vrienden van het Wibautplantsoen

De Vereniging Vrienden van het Wibautplantsoen is niet alleen bevriend met het Wibautpark maar zet zich ook in voor behoud van alle groen in de hele stad. De vereniging werkt aan een tweede groenproject om de hoek de buurttuin/natuurspeelplaats Platanenweg.

Check wibautpark.nl