Home Overzicht Help Bluey’s op Zeeburgereiland terugkeren uit de brand

Help Bluey’s op Zeeburgereiland terugkeren uit de brand

0

Go for it is het motto van café Bluey’s op het Zeeburgereiland. Een motto dat in de nacht van 14 op 15 oktober een andere betekenis kreeg. Die nacht ontstond er brand. Gelukkig raakte niemand gewond en kwamen de bewoners van de huizen erboven met de schrik vrij. Maar het café is total loss. Twee jaar werk ging letterlijk in rook op. Eigenaren Timo en Loeki zitten niet bij de pakken neer. Over vier tot zes maanden hopen ze hun zaak weer te openen.

Loeki Kin is met haar neef Timo Theeuwes eigenaar van de zaak. Loeki is een ervaren barista die concepten voor koffiebars ontwikkelde. Timo staat in de keuken. Hij maakt het menu en kookt met lokale producten. Bluey’s is hun eerste zaak. Loeki heeft nog iets anders om voor te gaan: ze is zwanger van haar eerste kind. De steun op sociale en lokale media betekent veel voor ze.
De zaak is vernoemd naar Blueys Beach in Australië dat vernoemd is naar een verdronken koe. Loeki en Timo hebben een koe geadopteerd bij het bedrijf dat hun melk levert.

Op dit moment hebben ze geen inkomsten en lopen de kosten door. De verzekering onderzoekt of het pand structurele schade heeft. Het café moet natuurlijk professioneel gereinigd worden. Ze proberen wat er over is van de inboedel te redden.

Daarnaast zijn ze een reddingsoperatie begonnen. Bijeenkomsten zijn georganiseerd voor buren, klanten, leveranciers, vrienden en omwonenden. Helpen kan op verschillende manieren: door geld te doneren, of mee te klussen. En als je geen tijd of geld hebt, kun je altijd de berichten delen. Als iedereen er voor gaat, komt Bluey’s zeker terug op de Eef Kamerbeekstraat 182.