Home Overzicht Hema-loze maand binnenkort voorbij

Hema-loze maand binnenkort voorbij

0

Op 23 augustus sloot de Hema na negentig jaar het filiaal aan de Linnaeusstraat. Een verhuizing naar het nabijgelegen Oostpoort was toen al gepland.  Vanaf 18 september heeft Oost weer een Hema.

Om tien uur openen de deuren van het nieuwe, kleinere pand op de Waldenlaan 12. Niet al het personeel verhuist mee, sommige medewerkers zijn herplaatst. Het concern is blij dat niemand zijn baan verliest en het winkelend publiek  over twee weken weer naar de Hema in Oost kan.

Ondanks de belofte van de Hema dat de nieuwe winkel op minder dan vijf minuten loopafstand van het oude filiaal zou zijn, was er veel te doen rondom de sluiting. Tegenstanders startten een petitie. De Hema hoopt dat met de opening van de nieuwe winkel de lucht is geklaard.

De sluiting van het pand aan de Linnaeusstraat is onderdeel van een overeenkomst met supermarktconcern Jumbo, dat zijn positie in Amsterdam wil versterken. In juni ontstond commotie toen bleek dat de overheid ondanks het vermogen van de eigenaar toch steun aan de Hema gaf. Veel Nederlanders waren daarop tegen. In juli bleek dat het bedrijf het grootste gedeelte van de NOW-subsidie moet terugbetalen. Het door de coronacrisis geraakte bedrijf had veel minder omzetverlies gemaakt dan werd verwacht.

Het pand aan de Linnaeusstraat is leeg en wacht op de komst van Jumbo.