Home Overzicht Hema verhuist naar Oostpoort

Hema verhuist naar Oostpoort

0

Op zaterdag 22 augustus sluit de Hema na negentig jaar de deuren van het pand aan de Linnaeusstraat. Het warenhuis verhuist naar Oostpoort even verderop en trekt in een pand waar eerder Cool Cat en nu CBK Amsterdam gevestigd is. Het aantal medewerkers wordt aanmerkelijk kleiner. Morgen horen zij in welke Hema ze later dit jaar zullen werken.

Eerder werd gezegd dat de nieuwe vestiging net zo groot zou worden als de oude winkel. Dat lijkt niet bewaarheid te worden. Het oppervlakte van het nieuwe pand is stukken kleiner dan dat van de winkel in de Linnaeusstraat. Daardoor moet ook het assortiment aanmerkelijk worden ingekrompen. Het food-assortiment zou sowieso verdwijnen. Gordijnen zijn in de nieuwe Hema straks nog wel te koop. ‘Die lopen hier heel goed’, aldus een medewerker.

Eerder werd beklemtoond dat er geen banen verloren zouden gaan. ‘We willen niemand ontslaan en plaatsen al ons personeel op de Linnaeusstraat over naar de nieuwe vestiging’, zei een woordvoerder eind mei met klem. Uit onbevestigde berichten blijkt dat er voor twintig van de van de 65 medewerkers plaats is in de winkel aan de Waldenlaan  in Oostpoort. De anderen zouden een werkplek krijgen in een andere Hema.

Het CBK sluit op 17 juli de deuren om plaats te maken voor de nieuwe Hema. De kunstinstelling verhuist dan naar IJburg. Onder de naam FactorIJ zal de voormalige gemeentelijke kunstuitleen en kunsthal in de toekomst daar als zelfstandige stichting verder gaan.

De pop-up vestiging van CBK Amsterdam aan de Waddenlaan.