Home Kunst Hermitage lanceert Grand Art Game

Hermitage lanceert Grand Art Game

0

Onlangs lanceerde Hermitage Amsterdam de Grand Art Game. Doel is de indrukwekkendste kunstverzameling aan te leggen. Jongeren van 15 tot 24 jaar met en zonder kunstkennis kunnen er aan meedoen. Het spel begint met het kiezen van een avatar, gebaseerd op de geduchtste kunstverzamelaars uit de geschiedenis: de Russische tsaren en tsarina’s. De game is gratis online te spelen.

Het spel begint met een reeks quizzen. Theoretische kennis is minder belangrijk dan een open blik. Vooral door goed te kijken kun je de vragen beantwoorden. Een gewonnen quiz levert een kunstwerk naar keuze op voor je eigen online verzameling en toegang tot het volgende level. De vragen gaan uitsluitend over objecten uit de kunstcollectie van de Hermitage St.-Petersburg.

Het spel kan individueel worden gespeeld, maar is ook geschikt voor in het onderwijs. Het gameconcept is gebaseerd op de de educatieve kijkkaarten met objecten uit de Petersburgse Hermitage. Doel van het project is om musea met innovatieve middelen aantrekkelijker te maken voor jongeren. Ook uitwisseling van kennis over kunstonderwijs is onderdeel van het project. Zo wordt er gewerkt aan een online platform om de effectiefste methodes te verzamelen op het gebied van kunsteducatie in Nederland en Rusland. Deze best practices worden straks internationaal gratis toegankelijk voor musea en onderwijsinstanties. Hermitage Amsterdam werkt met het Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg samen in project Museum 15/24.

De Grand Art Game is ontwikkeld door de Hermitage Amsterdam, het Museum van de Geest en de Petersburgse Hermitage Museum XXI Century Foundation.

De game is gratis online te spelen op grandartgame.com.