Home Overzicht Je film laten zien op het Amsterdams buurtfilmfestival

Je film laten zien op het Amsterdams buurtfilmfestival

0

De zesde editie van het Amsterdams Buurtfilmfestival vindt dit jaar plaats op 11 december. Wil je graag je film laten zien aan een groot publiek? De organisatie nodigt makers van harte uit hun filmproductie op te sturen. Elk genre is welkom, documentaires, speelfilms, reportages of avonturenfilms van maximaal 30 minuten. Het liefst in 2021 gemaakt, maar 2020 mag ook.

Op het festival komen verhalen uit de Amsterdamse buurten tot leven. De films worden als filmcocktails vertoond, blokken van ongeveer 50 minuten, waarna er ruimte is voor de makers, de jury en het publiek om met elkaar in gesprek te gaan.

Het festival vindt plaats in de openbare bibliotheek aan de Oosterdokskade. Als je film wordt geselecteerd, wordt je film op groot scherm in de grote zaal van de Oba vertoond. Je dingt mee naar de ABFF–prijs 2021. Tot middernacht 30 september kun je je film aanmelden.

Creatieve mediaworkshops

Heb je hulp nodig? Het Amsterdams Buurtfilmfestival geeft creatieve mediaworkshops. Het doel van de workshops is om de deelnemers op een hoger niveau te brengen. De focus ligt op conceptontwikkeling, interviewtechniek, camera- en geluidsopnametechniek en montage. De workshops worden begeleid door artistiek leider van het ABBF Kibret Mekonnen en andere ervaren filmmakers. De kosten per workshop bedragen 40 euro voor beginners en 60 euro voor gevorderden. Mensen met een Oba pas krijgen 50 procent korting. Aanmelden bij [email protected]

De workshops voor beginners vinden plaats op 13 en 20 september van 18.00 tot 22.00 uur in de centrale bibliotheek aan de Oosterdokskade. Op 14 en 21 september van 18.00 tot 22.00 uur vinden de workshops plaats in de OBA aan het Javaplein.
Gevorderden kunnen op 17 en 24 september van 18.00 tot 22.00 uur terecht in het Aimiro Mediahuis, Zeeburgerdijk 265.

Check ABBF