Home Overzicht Mindfullness muziekervaring op yogamatje in Oosterkerk

Mindfullness muziekervaring op yogamatje in Oosterkerk

0

Sinds 2017 organiseert trompettist André Heuvelman concerten waar hij muziek en mindfullness combineert. Op 24 september is er een LayDown Town, een mindfullness concert muziekervaring, in de Oosterkerk. Neem je yogamatje mee en warme sokken, want het kan koud zijn op de vloer van de kerk.

Muziek kan invloed hebben op je brein. Met commerciële muziek is niets mis, vindt Heuvelman, maar hij wil muziek inzetten als middel, niet als doel. In 2017 stopte hij als trompettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij werkt nu mee aan een onderzoek naar de rol van muziek bij MRI scans.

Suzan Oostvogels neemt het eerste half uur voor haar rekening, met een zachte mindful yoga reeks. Alle spanning, drukte en hectiek van de dag mag je helemaal loslaten. Suzan begeleidt je naar de stilte in jezelf. Daarna geeft Heuvelman, samen met Live B/ANDA een 75 minuten durend concert. Muziek uit de barok, de renaissance, maar ook improvisaties voeren je langs je hart, gedachtes en verlangens. Na het concert komt het licht weer in de ruimte en start de soundscape. De bezoeker blijft nog even liggen en voelt, ruikt, hoort en ziet waar hij of zij is. LAY Downtown is een magische avond met veel ruimte om even aan de waan van de dag te ontsnappen.

Het concert vindt plaats op vrijdag 24 september van 20.00 tot 22.30 uur. Check laydowntown.com