Home Overzicht Het dak op voor arthouse films tijdens Rooftop Cinema van het Volkshotel

Het dak op voor arthouse films tijdens Rooftop Cinema van het Volkshotel

0
Foto Tom van Huisstede.

Met vier filmvoorstellingen op 30 meter boven de Wibautstraat start de eerste editie van Rooftop Cinema. Van 10 tot en met 13 juni kun je er een selectie speciaal gecureerde arthouse films zien. Perfect om te kijken na zonsondergang op het intieme dakterras van Klein Canvas. Met dit eerste evenement wordt een zonnig zomerseizoen afgetrapt. Rooftop Cinema komt in juli en augustus terug voor nog twee edities, een daarvan is een Pride special.

Pluk de nacht vertoont door heel Nederland onderbelichte films die niet zijn opgepikt door het reguliere distributiecircuit. Voor deze editie van Rooftop Cinema heeft Pluk de nacht vier klassiekers gecureerd. Allemaal films die het beste tot hun recht komen in de buitenlucht, onder het genot van een snack en een cocktail. Restaurant Canvas zal voorafgaand aan de films een speciaal en wisselend menu serveren. De eerste van de vier films is Man Without a Past die woensdag 10 juni vertoond zal worden.

The Man Without a Past (2002) op 10 juni (uitverkocht) Deze Oscar genomineerde droge komedie volgt de avonturen van een naamloze held die probeert zijn leven terug te krijgen. In The Man Without a Past geeft de Finse regisseur Aki Kaurismaki inzicht in de zoektocht naar identiteit in deze gelaagde wereld.

The Squid and the Whale (2005) op 11 juni (uitverkocht)
Hoewel Noah Baumbach vooral bekend staat om zijn kaskraker Marriage Story, liet hij met zijn meeslepende familiedrama The
Squid and the Whale in 2005 de wereld al kennismaken met zijn intelligente en levendige manier van filmmaken.The Squid and the
Whale is een doordringend, eerlijk en geestig portret en geeft inzage in echtscheiding en de impact ervan op een gezin.

Hunt for the Wilderpeople (2016) op 2 juni (uitverkocht)
Een rebels buitenbeentje en zijn pleeg-oom besluiten de kinderbescherming te ontlopen door de ongetemde Nieuw-Zeelandse bush in te vluchten. Zoals de titel Hunt for the Wilderpeople verraadt volgt er een nationale klopjacht. Ondanks hun verschillen worden ze worden gedwongen om samen te werken om te overleven in deze hilarische en oprecht avontuurlijke komedie geregisseerd door Taika Waititi.

Wild Bill (2011) op 3 juni
De verharde Bill komt voorwaardelijk vrij nadat hij 8 jaar achter de tralies heeft gezeten. Al snel komt hij erachter dat zijn twee zoons in de steek zijn gelaten door hun moeder terwijl hij in de gevangenis zat. Regisseur Dexter Fletcher plaatst straatrat Bill in een lastig parket: wordt hij de vader die hij moet zijn of kiest hij als gewoonlijk voor zichzelf?

Check Facebook event