Home Overzicht Het Geluid van Oost zoekt klank in de buurt

Het Geluid van Oost zoekt klank in de buurt

0

Het Team Desoriëntatie van Dick, Jerusha, Suzanne en Wouter trekt deze zomer met de wagens van Karels Karavaan de buurten van Oost in om mensen met muziek en radio bij elkaar te brengen. Afgelopen maandag waren ze bij het Jungletheater in de Tweede van Swindenstraat.

Lewis Daniels

Het viertal kent elkaar al lang, onder andere van Moving Art Projects en festivals. Het idee ontstond om muziek naar de buurt te brengen. ‘In winkelstraten hoor je altijd dezelfde nummers’, vertelt Suzanne. ‘Daarom vragen wij aan voorbijgangers wat zij willen horen.’ Terwijl zij de platen aan elkaar praat, zet Wouter die op in de Karlos, een wagen van Karels Karavaan. De andere twee karren, de Karlijn en de Karima worden elders ingezet voor buurtprojecten. De zonnepanelen op het dak voeden de accu’s in de kar. Dat levert genoeg op om op eigen stroom te rijden en muziek te draaien.

Jerusha vraagt aan passanten welke muziek ze willen horen. Ze is tevreden over het verloop van de middag. ‘Dit is onze try-out. We hadden eerst wat technische hobbels, maar nu loopt alles goed. We hebben best veel aanloop en de muziek die wordt aangevraagd is gevarieerd. Zo krijgen we een beeld van de buurt.’ Het Team Desoriëntatie keert binnenkort terug in Oost. Locatie, tijden en meer informatie staan op hun website.

Check teamdesorientatie.wordpress.com