Home Overzicht Het Markttheater speelt ‘De levende krant’ op het Dapperplein

Het Markttheater speelt ‘De levende krant’ op het Dapperplein

0

Het Markttheater blaast alweer enkele jaren het theater op de markt nieuw leven in en zou ook op de Dappermarkt voorstellingen geven, maar corona gooide roet in het eten. Daarom is er op 11 en 12 september, na sluitingstijd van de markt op het Dapperplein, de corona-proof voorstelling ‘De Levende Krant’. Het belooft een avond vol theater en lekkernij te worden. 

De Levende Krant is een nieuwsshow op de markt waarin (stads)nieuws op aangrijpende, directe en hilarische manier wordt besproken. Sketches, liedjes, columns en cartoons wisselen elkaar in hoog tempo af, zijn op de huid van de actualiteit. Er wordt koffie gedronken met de buurvrouw, ambtenaren en andere gasten, de kaasboer krijgt de microfoon aangereikt, en het publiek wordt uitgedaagd mee te denken en doen.

‘De levende krant’ is een cabareteske nieuwshow waarin nieuws uit de buurt en wereld daaromheen op aangrijpende, directe en hilarische manier wordt besproken wordt. Vol breaking news, roddels, cartoons en bijzondere gesprekken met buurtbewoner en ambtenaren.

De markt is volgens het Markttheater een plek van ontmoeting, debat en verbeelding. ‘Geen eenzijdige plek van consumptie en marktwerking, maar een uniek plek waar onze samenleving gevormd wordt.’ De acteurs, muzikanten, journalisten en schrijvers een kritisch licht op de meest actuele en verborgen nieuwswaardigheden uit de buurt en wereld daaromheen.

Bij de voorstelling wordt een maaltijd geserveerd die je prikkelt over de toekomst na te denken. Food designer Jasmijn Schrofer en buurtkok Zohra Moussadek hebben de handen ineen geslagen. Met liefde voor de wereld en keuken, en aandacht voor eerlijke, seizoensgebonden, lokale ingrediënten bereiden zij een vindingrijke maaltijd. Een ticket kost 9,99 euro voor een avond vol theater én een bijzondere maaltijd.

Check www.markttheater.nl