Home Oostelijk Havengebied Het saaie Lloydplein wordt weer een levendig plein

Het saaie Lloydplein wordt weer een levendig plein

0

Het Lloydplein voor het hotel aan het water bij de Oostelijke Handelskade naast winkelcentrum Brazilië wordt opnieuw ingericht. Het pleinontwerp is gekozen door bewoners en ondernemers. In 2020 stemden zij op twee schetsontwerpen, waarvan dit ontwerp als winnaar uit de bus kwam. Na twee jaar vertraging wordt het plan uitgevoerd.

Het Lloydplein is een open plein met uitzicht over het water van de IJhaven en het iconische Lloyd Hotel. De terrassen zorgen voor reuring en levendigheid op het plein. Het is een mooi plein met voldoende ruimte voor een speelplek voor jongere kinderen. Voor speelplaatsen bestaat een grote behoefte in de buurt. Die komen er nu.

Op het fietsvrije plein komen speeltoestellen voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Voor de ouders maken we een lange zitrand die de speelplek scheidt van de IJhaven. Langs de waterkant wordt een schommel geplaatst en in het midden van het plein worden grondfonteintjes aangelegd.

Het Lloydplein wordt groener met een groot groenvak rond de oude boom, gevuld met vaste planten, heesters en siergrassen. Fietsparkeervakken komen aan de buitenranden. Op het nieuwe Lloydplein staat een wachtertje, een beeldhouwwerk van kunstenaar Ike van Cleeff, een bewoner van het Oostelijk Havengebied.

De werkzaamheden starten in maart en zijn in juni klaar.