Home Cultuur Historische tram neemt even de rol van Verzetsmuseum over

Historische tram neemt even de rol van Verzetsmuseum over

0

De oude lijn 9 is weer even terug. Deze historische tram rijdt vanaf 15 mei op zondagen een route van een uur door het Centrum en  Oost. Daarbij doet de tram een groot aantal plekken aan die verbonden zijn aan de geschiedenis van de bezetting, de Jodenvervolging en het verzet.

Museumdocenten van het Verzetsmuseum lichten tijdens de rit deze geschiedenis toe en vertellen onder (veel) meer over de Hollandsche Schouwburg, de crèche van Henriëtte Pimentel, het Muiderpoortstation, de fusillade in het Eerste Weteringplantsoen, de razzia op het Waterlooplein en de Februaristaking.

Het is niet toevallig dat de tram wekelijks rijdt. Het Verzetsmuseum sluit van 23 mei tot eind van het jaar de deuren voor verbouwing en herinrichting. Om gedurende de sluiting de belangrijke verhalen over de oorlog te kunnen blijven vertellen, organiseert het museum deze unieke rondritten in historische trams.

Oud-burgemeester Job Cohen gaf op de Dam het startsein voor de Verzetstram en benadrukte bij die gelegenheid het belang van dit initiatief: ‘De oorlog is nog steeds een belangrijk element in ons leven en het leven van de stad’

Tickets voor de Verzetstram zijn te koop via de website van het Verzetsmuseum. De rondritten zijn bedoeld voor volwassenen. Adviesleeftijd voor kinderen is vanaf 14 jaar.