Home Overzicht MARS van Jennifer Walshe beleeft wereldpremière in het Muziekgebouw

MARS van Jennifer Walshe beleeft wereldpremière in het Muziekgebouw

0
Jennifer Walshe | Foto derVisagist.

Voor techgoeroes als Elon Musk is het een uitgemaakte zaak: de redding van de mensheid ligt in de kolonisatie van Mars. Maar is Mars echt onze planeet B? Componiste Jennifer Walshe heeft van jongs af aan een fascinatie voor de rode planeet. In haar nieuwe multimediale werk MARS onderzoekt ze door de lens van haar eigen obsessie een ontvlambare cocktail van thema’s: technologie, Silicon Valley, kapitalisme, de klimaatcatastrofe én onze plaats in het universum.

Op donderdag 19 mei vindt in Muziekgebouw aan ’t IJ de wereldpremière plaats van MARS. Het werk wordt uitgevoerd Klangforum Wien en vocale solisten Juliet Fraser en Elaine Mitchener. Dirigent is Delyana Lazarova. De compositie is geschreven in opdracht van het Muziekgebouw met steun van Ammodo.

MARS is gebaseerd op teksten van Mark O’Connell, de Ierse schrijver en journalist (The New York Times, The Guardian). Met To Be a Machine schreef hij een prijswinnend boek over transhumanisme, het idee dat de mens zichzelf moet upgraden met nieuwe technologie om te overleven.

Openbare repetitie

Om het publiek inzicht te geven in het compositieproces, vindt op de dag van de wereldpremière een openbare repetitie plaats in het Muziekgebouw. Tijdens deze repetitie werken Klangforum Wien, dirigent en solisten in aanwezigheid van de componiste aan MARS. Voorafgaand spreekt musicologe Thea Derks met Jennifer Walshe over de totstandkoming van de compositie.

Wereldpremière MARS op donderdag 19 mei, aanvang 20.15 uur in Muziekgebouw. Voorafgaand om 19.15 uur verzorgt Thea Derks een inleiding. Tickets en info

Openbare repetitie op donderdag 19 mei van 11.30 tot 12.00 uur | Voorgesprek Thea Derks met Jennifer Walshe
van 12.00 tot 13.00 uur  Openbare repetitie Tickets en Info