Home Amstel- en Bajeskwartier Hoogste punt bereikt woontorens The Jay en The Robin in Bajeskwartier

Hoogste punt bereikt woontorens The Jay en The Robin in Bajeskwartier

0

Vandaag werd in het Bajeskwartier het bereiken van het hoogste punt van twee woontorens gevierd. Het gaat om The Jay met 135 woningen, en The Robin met 129 woningen. Straks worden ze ook als eerste torens met koopwoningen opgeleverd, The Jay in de zomer van 2024 en The Robin in het najaar van 2024. Daarna kunnen de bewoners hun intrek nemen in deze nieuwe wijk in wording.

The Jay wordt gebouwd met prefab elementen waardoor een tempo van één verdieping per week gehaald kon worden afgelopen maanden. In totaal betreft het 17 verdiepingen met 135 compacte 2 tweekamerappartementen tussen de 34 en 48 vierkante meter. Inmiddels zijn bijna alle woningen, grotendeels (95 procent) onder de NHG-grens, verkocht aan vooral starters.

The Robin is het eerste woongebouw dat in aanbouw werd genomen. Dit gebouw biedt plaats aan 129 energiezuinige appartementen, ook verdeeld over 17 verdiepingen. De één- tot en met vierkamerappartementen variëren in grootte van 44 tot 113 vierkante meter en zijn, net als alle overige gebouwen in Bajeskwartier, gelegen op eigen grond en dus vrij van erfpacht.

Open dag op Bajeskwartier

Op zaterdag 9 december tussen 10.00 en 12.00 uur is er weer een Open dag op Bajeskwartier. In de Bajes Lounge, het informatie- en inspiratiecentrum van Bajeskwartier krijgen bezoekers een sneakpreview van de nieuwste woontoren, The Ruby, die begin volgend jaar in verkoop gaat. The Ruby bestaat straks uit circa 103 appartementen en wordt ongeveer 50 meter hoog. Op 9 december is ook informatie beschikbaar over het overige woningaanbod dat momenteel in verkoop is, te weten in The Starling en nog de laatste woningen in The Robin.

Naast The Robin en The Jay zijn ook de woongebouwen, The Finch (145 sociale huurwoningen) en The Starling (110 sociale en 75 vrije sector marktwoningen) in aanbouw. De eerste 280 sociale huurwoningen zijn eerder dit jaar al opgeleverd.

Maar liefst 98 procent van het materiaal van de voormalige gevangenisgebouwen wordt hergebruikt bij de bouw van de nieuwe wijk. In alle gebouwen en het openbaar gebied van Bajeskwartier worden deze circulaire materialen toegepast. Zo krijgen tralies uit de voormalige Bijlmerbajes een nieuw leven als klimrek voor planten en worden gevangenisdeuren gebruikt in de brugleuningen in het openbaar gebied.

Meer informatie www.bajeskwartier.com