Home Groen Hortus by Night: het winterevenement van de Hortus

Hortus by Night: het winterevenement van de Hortus

0
Foto Jan Jaap Hubeek.

Wil je ‘s avonds de sprookjesachtig verlichte tuin en kassen van de Hortus bewonderen? Meewandelen met een rondleiding, genieten van een warm drankje rond het kampvuur? Dat kan tussen 19 december en 4 januari. ‘Hortus by Night’ leert je veel over de natuur in de nacht.

Ook planten hebben een nachtleven; sommige planten gaan in slaapstand, nachtbloeiers ontluiken juist bij het vallen van de avond. Alle nachtbrakers in de Hortus zijn verwerkt in de speciaal ontwikkelde ‘by Night’ wandelroutes. Extra leuk is de avonturenroute Nachtsafari voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Wat kruipt, vliegt en slaapt er in de Hortus in de nacht?

Wil je de donkere tuin nog beter beleven, ga dan mee met een avondrondleiding onder begeleiding van een Hortusgids. De rondleidingen met maximaal vier personen starten om 17.00 uur en 18.30 uur en duren ongeveer een uur.

De Hortus is een doorstroomlocatie en grotendeels in de buitenlucht. De Hortus heeft maatregelen getroffen om het bezoek aan de tuin en deelname aan activiteiten zo veilig mogelijk te maken.

Check www.dehortus.nl

Foto Pippilotta Yerna.