Home Overzicht Met je smartphone wandelen rond het Waterlooplein

Met je smartphone wandelen rond het Waterlooplein

0

Musea en theaters zijn gesloten. Toch kun je erop uit en cultuur opsnuiven met de Waterlooplein wandelroute. Het Joods Historisch Museum heeft als voorproefje op de tentoonstelling ‘Waterlooplein. De buurt binnenstebuiten’ een wandelroute uitgezet in de voormalige joodse buurt van Amsterdam. Met je smartphone in de hand laat Ieke Rottenberg-Spiekman de bijzonderheden van de buurt zien.

De wandeling is een mooie aanvulling op de tentoonstelling over het Waterlooplein. Het museum is nu gesloten, het is een mooi voorproefje op het bezoek aan het museum als de deuren straks weer open gaan.

In het Joods Historisch Museum ontdek je dan de vierhonderd jaar geschiedenis van het plein met foto’s, filmmateriaal, 3D-reconstructies en objecten. Een bijzondere plaats hierin hebben de bodemvondsten. Ze werden gevonden in beerputten die, toen het terrein braak lag voor de komst van de ‘Stopera’, werden blootgelegd en vertellen veel over de mensen die hier woonden en werkten. Zo wordt een beeld geschetst van een buurt die niet meer bestaat.

Straks weer te zien in het Joods Historisch Museum.

Download de routekaart