Home Kunst IJburg wordt STOER

IJburg wordt STOER

0

Vanaf vandaag staat de kunstinstallatie ‘STOER’ van Bilal Chahal voor een maand aan de Pampuslaan om zo wat kleur te brengen in de donkere wintermaanden. De installatie belicht op een subtiele en humorvolle manier het onderwerp gender en alles wat daarmee samenhangt.

Het doel van het kunstwerk is om bewustzijn te genereren over deze onderwerpen. Door het spel van letters, de gekozen kleur – Barbie-roze – en de vorm zal het vragen oproepen zoals wat betekent stoer eigenlijk, wie of wat is stoer, voel je nog een verschil in wat als typische mannelijk of vrouwelijk wordt ervaren. Bovendien vraagt het aandacht voor het overkoepelend aspect: hoe identificeert eenieder zich.

Het kunstwerk staat vlak bij Factor IJ. En deze kunstuitleen en ontmoetingsplek stelt nu aan iedereen de vraag: Wanneer voel je je stoer of wanneer had je juist wat stoerder willen zijn? Vind je iemand anders heel stoer? Laat je inspireren door het werk van Bilal Chahal en vertel je verhaal met een mooie tekening, een gedicht of elke willekeurige kunstvorm. Inleveren kan tot 25 november via [email protected] of bij Factor IJ tijdens openingstijden.

Op zaterdag 1 december om 16.00 uur maakt Bilal de drie winnaars bekend die een goed gevulde goodiebag krijgen met mooie producten van lokale ondernemers. De inzendingen worden vervolgens tot en met 10 december getoond in de expositieruimte van Factor IJ.