Home Overzicht Plaats voor ondernemers die willen participeren in Broodfondsen

Plaats voor ondernemers die willen participeren in Broodfondsen

0
Bron www.broodfonds.nl

Bij Broodfondsen in Amsterdam nog plaats voor ondernemers. Daarom organiseren ze een bijeenkomst op donderdag 30 november. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen ze elkaar bij ziekte met schenkingen. 

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

De Broodfondsen organiseren in Jungle Amsterdam een avond voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Je krijgt er op donderdag 30 november uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op www.broodfonds.nl

In Nederland zijn sinds 2011 al 623 Broodfondsen opgericht door 28.415 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die ze steunen. Samen maken ze een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Informatieavond Broodfondsen is op donderdag 30 november om 19.30 uur in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. Vooraf aanmelden via www.broodfonds.nl