Home IJburg IJburgers denken mee over meer groen op IJburg

IJburgers denken mee over meer groen op IJburg

0

Bij het ontwerp van IJburg is weinig rekening gehouden met groen. Er is wel veel blauw (water), maar IJburgers willen meer bomen en planten in hun buurt. Begin dit jaar zijn er informatiebijeenkomsten van de gemeente geweest waar gesproken is over meer groen op IJburg. Nu kunnen ook andere bewoners van IJburg meedenken over vergroening van IJburg door een vragenlijst in te vullen.

Die vragenlijst geeft meer inzicht in wat wel en niet kan bij het groener maken van IJburg. Met de uitkomsten van de enquête en resultaten van een ecologie- en klimaatonderzoek komt er een top 10 van locaties die kunnen worden vergroend. Bewoners van IJburg mogen vervolgens het beschikbare budget van 300.000 euro verdelen over de locaties.

Ook is het mogelijk om als bewoner of ondernemer alleen of samen met anderen gebruik te maken van allerlei mogelijkheden om de buurt te vergroenen. Zo kun je boomspiegels in beheer nemen, een geveltuin aanleggen of gratis uw tuintegels door de gemeente laten ophalen.

Meer groen maakt ook IJburg mooier, koeler op warme dagen en aangenamer voor insecten en dieren. Meer groen helpt ook om de hitte, droogte en wateroverlast op te vangen in tijden van extreme weersomstandigheden door klimaatverandering. Met meer groen wordt de stad veiliger en meer leefbaar.

IJburgers kunnen tot en met 15 juli de enquête invullen.
Zelf vergroenen? Check www.amsterdam.nl/groen.