Home Overzicht Ik maak mij zorgen en ik hoop dat ik niet de enige...

Ik maak mij zorgen en ik hoop dat ik niet de enige ben

0

GEACHTE REDACTIE | Een bezorgde bewoner van Oost  is teleurgesteld over de uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Maar is tevreden over de eigen keus.

De uitslag van de verkiezingen was teleurstellend, links verloor en partijen als de PVV, FvD en JA21 zijn in opmars. Het is de trieste uitkomst van een veranderende wereld.

Toch ben ik ook blij, want de partij waar ik op gestemd heb, de Partij voor de Dieren, heeft winst geboekt en staat nu op 6 zetels. Wel vond ik het vreemd dat deze winst nergens genoemd werd in de media, maar misschien heb ik het niet goed gehoord, komt het door de onduidelijkheid over de definitieve uitslag die er was, of gewoon omdat de verkiezingen anders liepen dan anders. Ik zocht er niks achter.

Maar wat gebeurde na 17 maart? Alle nieuwszenders berichtten over winst op rechts, verlies op links. Maar geen enkele melding van de winst voor de PvdD. Vóór de verkiezingen leek het klimaat bij meerdere partijen hoog op de agenda te staan en de enige partij die zich daar expliciet over uitspreekt en winst behaalde, werd verzwegen, toch raar. Ik heb mijn verbazing hierover op facebook geuit en kreeg gelukkig bijval.

Maar hier hield het niet mee op. Inmiddels zijn de eerste formatiegesprekken gevoerd met de voorzitters van alle partijen. En weer werd de PvdD genegeerd. Ik zag op het NOS-journaal alle gezichten van de fractievoorzitters voorbij komen, ook van de splinterpartijen, maar geen Esther Ouwehand. Het gaf mij een gevoel dat lag tussen boosheid en verdriet, kon niet kiezen welk gevoel sterker was.

Ik begrijp echt wel dat de PvdD geen serieuze kans maakt om mee te regeren. Zij zijn heel uitgesproken als het om dier, natuur en milieu gaat en komen beter tot hun recht in de oppositie, waar zij geen concessies hoeven te doen.  Maar hadden zij niet heel even op TV de triomf van de winst mogen noemen? Misschien is dat wel gebeurd, maar dan wel dusdanig in de marge dat ik het gemist heb.

En toen las ik dat de VVD zich positief heeft uitgelaten over een mogelijk meeregeren van JA21. De liefde was wederzijds zo sprak Joost Eerdmans. Mijn verontwaardiging hierover was zo groot, dat ik heb besloten om er iets over te schrijven. Er lijkt nl iets heel ernstigs onder tafel te worden geschoven. JA21 is opgericht door 2 personen, nl Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, de J van Joost en de A van Annabel. Maar alleen Joost is steeds aan het woord in de media, ogenschijnlijk een beschaafde man. Maar Annabel blijft stil en op de achtergrond. En ik denk dat JA21 daar alle baat bij heeft. Zij heeft nl nog niet eens zo lang geleden de meest verschrikkelijke uitspraken op twitter gezet. Eigenlijk zijn ze te erg om te herhalen, maar één wil ik noemen om een idee te geven “Nu even een paar Mein Kampfen kopen. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met de kerstcadeaux. Stille nacht, siegheilige nacht”, gepost in november.

Dit kan toch niet? Waar maar even een scheve schaats wordt gereden, wordt dat breed uitgemeten in de media. En dit wordt verzwegen? Met het risico dat deze partij mee mag gaan regeren.

Ik beperk het innemen van nieuws rond de formatie inmiddels tot een niveau waarop ik voldoende op de hoogte ben om een mening te vormen. En daarna zet ik de TV uit, het houdt mij gezonder, in deze tijd ook heel belangrijk.

Een bezorgde bewoner van Oost
(Naam bij de redactie bekend)

Een standpunt, mening of visie van de lezer hoeft niet die van de redactie te zijn. De inhoud valt onder de verantwoordelijkheid van de inzenders.