Bands en Dj’s doen er het zweet tegen de muren slaan, de entree is laag en de biertjes kosten er maar 2,50 euro. Sinds 1982 is het gele gebouw van de Cruise Inn op het Zeeburgereiland een plek, waar de stoep niet achter je voeten aan wordt schoongeveegd. Op 2 september opent de Cruise Inn weer haar deuren om een nieuwe muzikale wind te laten waaien, maar dan in een nieuw jasje gegoten.

Wat kun je verwachten op zaterdag 2 september? Deze avond zijn er maar liefst drie bands. De Leadbeaters bluegrass en oldtime Americana uit Amsterdam met wisselende bezettingen. We zijn benieuwd hoeveel muzikanten er deze keer op het podium staan. Ook Panter de Steek huisband is er met een flinke dosis stevige Nederbeat met punk-attitude en een glimlach. En eindelijk ook Traumatizer de hardcore punks uit Haarlem.

In december 1982 stond een echte Rock & Roll Gang genaamd de Bopcats aan de wieg van R&R bar Cruise Inn aan de Zeeburgerdijk. Een groep van vijf jongens en één meisje, die Bopcats op hun leren jassen naaide, groeide eind jaren zeventig al snel uit tot een hechte groep van zo’n man of veertig. Zij zochten een clubhuis. Een van hen wist wel een houten keet in Amsterdam-Oost te staan. Het was een voormalige kerk-discotheek. Na het installeren van een jukebox, ophangen van foto’s, posters en een beschilderde motorkap was de Rock & Roll bar geboren.

In 2000 moest Cruise Inn wegens nieuwbouw verhuizen en ging een aantal mensen onderhandelen met de gemeente. Er werd een nieuw pand gezocht en gevonden. De gemeente wees een nieuwe locatie toe op een vrij rustig en open terrein tussen de Schellingwouderbruggen. Cruise verhuisde eind 1999 naar de Zuiderzeeweg 29. Daar staat het gele gebouw nog steeds. Maar er wordt veel gebouwd op het Zeeburgereiland. Dat er opnieuw een nieuwe locatie gevonden moet worden, is duidelijk.

Er is veel muziek te beleven op zaterdag bij de Cruise In. Op 2 september is er De Steek Pop-up #2, op 9 september het Sjaak Kwadraat Feest en op 30 september Rockin’ Gals Night. Op de vrijdagavonden zijn er danslessen. Check www.cruise-inn.com.